Meniu Închide

Evită optimizarea excesivă a site-ului!

Până de curând, majoritatea încercau să-și optimizeze cât mai mult site-urile pentru a încerca să ajungă în vârful motoarelor de căutare. Deși este posibil să funcționeze o perioadă, Google vă poate penaliza pentru „optimizarea excesivă”. 

În timp ce acesta poate fi un anunț frustrant pentru multe companii, acesta era de așteptat. Google a declarat întotdeauna că vor să aibă cel mai bun motor de căutare din lume. Și din această cauză, își schimbă în mod constant algoritmii pentru a clasifica doar site-urile care au conținut de calitate. Acum, să aruncăm o privire mai detaliată asupra acestei penalizări de optimizare excesivă și să aflăm cele mai bune modalități de a o evita.

De unde știi dacă ai optimizat excesiv site-ul?

Iată câteva dintre cele mai puternice semne care l-ar conduce pe Google să-ți dezindexeze site-ul:

1. Numele de domeniu este cuvântul cheie pentru care sunteți clasat: acest lucru nu va dezindexa automat site-ul, dar pentru Google pare că este spam.

2. Conținut duplicat: este oarecum o regulă veche SEO, dar Google urăște să vadă conținut duplicat pe site.

3. Prea multe backlinkuri folosind aceeași adresă URL: Dacă faceți legătura la aceeași adresă URL principală folosind același text de cuvinte cheie ,nu este bine. Pentru a arăta excelent pentru Google, încercați să creați backlinkuri naturale și organice, cu variații unice de text ancoră.

4. Conținut non-creativ: Aceasta se referă la regula conținutului duplicat, prin faptul că nu ar trebui să o faci niciodată. Mulți creatori de site-uri web fac greșeala de a copia informații de pe Wikipedia și de a le păstra într-un articol. Boții Google pot vedea că aceste informații au fost copiate și nu vor oferi site-ului un clasament mai mare din această cauză.

Ce fac dacă sunt penalizat?

Dacă site-ul tău a fost penalizat și ai pierdut din trafic, primul lucru care trebuie făcut este să încerci să vezi dacă ai comis vreuna dintre greșelile enumerate mai sus. Rețineți: ce este enumerat mai sus sunt doar unii dintre cei mai importanți factori, dar există sute de factori diferiți pe care Google îi va urmări.

Dacă crezi că site-ul a fost penalizat greșit sau dacă ai văzut greșelile pe care le-ai făcut și le-ai rezolvat, poți trimite o solicitare către Google pentru adăugarea site-ului în motorul de căutare.

SEO mai funcționează?

Sigur că da! Actualizările Google sunt create pur și simplu pentru a elimina site-urile care nu oferă conținut valoros. Oferind conținut de calitate superioară și urmând practici SEO adecvate, site-ul dvs. ar trebui să fie în regulă și este posibil să observați un salt în clasamentul Google.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *